Ambachtelijk brood uit houtgestookte steenoven

De Schiffelerhof beschikt over een steenoven uit 1342. Deze bevindt zich, heel ongebruikelijk, in een van de kelders. Eens in de maand stoken wij de eeuwenoude steenoven op en bakken wij diverse soorten brood. Met een capaciteit van 80 broden overschrijdt de oven ruimschoots de interne behoefte. Omdat het voor de oven niet uit maakt hoeveel broden er in zitten, proberen wij deze zo effectief mogelijk te gebruiken, door in beperkte kring (alleen familie en bekenden) extra broden mee te bakken.

De soorten brood die wij bakken zijn:
Krenten-noten brood: een oud recept van de Schiffelerhof zelf. Een licht enigzins zoet brood met rozijnen en hazelnoten.
Boeren brood: een recept geheel in stijl van de Schiffelerhof. Een zeer rijk, donker, stevig brood bestaande uit 10 diverse granen (o.a. spelt, tarwe, rogge, zonnepitten, gerst, mais, lijnzaad, havervlokken en sesam). Lekker bij een boerenbroodmaaltijd: spek met ei.
Jagers brood: een luchtig brood verrijkt met een laagje zonnebloem- en pompoenpitten (met o.a.
Campus brood: een luchtig brandnetelbrood rijk aan granen (o.a. tarwe, rogge, pompoenpitten, lijnzaad en natuurlijk brandnetelblaadjes) met aan de bovenzijde een laagje maanzaad.

Mocht je interesse hebben om een keer mee te bakken neem dan kontakt met ons op via bakkerij-apestaartje-schiffelerhof.nl.